h

Persberichten

 

22 mei 2018

Hoogeveen protesteert tegen sluiting verloskunde Bethesda (verslag)

Foto: SP

De maat is vol. 'Verloskunde moet blijven in Bethesda'. Zaterdag 19 Mei
trokken honderden demonstrerende Hoogeveners in optocht naar het
ziekenhuis en hebben inmiddels duizenden bezorgde inwoners een petitie voor behoud van een volwaardig Bethesda getekend.

Lees verder
18 mei 2018

Aandacht van landelijke media voor het lawaaiprotest

Foto: SP

Het lawaaiprotest tegen de sluiting van de kinderafdeling en verloskunde in ziekenhuis Bethesda krijgt landelijk aandacht van de media. Hart van Nederland (SBS6) en NOS Nieuws hebben aangegeven naar Hoogeveen te komen om verslag te doen van het lawaaiprotest. Ook diverse lokale en regionale media zullen, naar verwachting, aanwezig zijn.

Lees verder
15 mei 2018

Actie: 19 mei lawaaiprotest Bethesda

Foto: SP

Treant heeft vandaag besloten om de kinderafdeling in Hoogeveen te gaan sluiten en dit te concentreren in Emmen. Ook de afdeling verloskunde zal dan uit Hoogeveen verdwijnen. Hier is de SP, samen met Groen Links, zeer ontstemd over. Vandaar er zaterdag 19 mei, om 12 uur, een lawaaiprotest georganiseerd gaat worden bij ziekenhuis Bethesda.

Lees verder
30 april 2018

SP stelt kamervragen over regiovisie treant

SP kamerlid Henk van Gerven wil de mening van de minister van VWS horen over de concept regiovisie van Treant Zorggroep. Van Gerven wil onder andere weten of het niet verstandiger is om het personeel te behouden in plaats van een nieuw gebouw te plaatsen. Daarnaast wil de SP weten wat de minister ervan vindt dat Treant haar belofte schendt dat er drie volwaardige ziekenhuizen in Emmen, Stadskanaal en Hoogeveen zouden blijven bestaan.

Lees verder
26 april 2018

Voltallige raad steunt motie SP: Geef arbeidsgehandicapten loon waar ze recht op hebben

Foto: SP

De motie vreemd aan de orde van de dag, waarin het kabinet wordt opgeroepen de nieuwe loonsubsidieregeling voor mensen met een arbeidshandicap af te schaffen, is door zowel de gemeenteraad als het College van Hoogeveen aangenomen.

Lees verder
20 februari 2017

Op 18 februari was de SP Hoogeveen niet alleen te vinden in Den Haag

Ook in de binnenstad van Hoogeveen kon het winkelend publiek niet om de SP-mensen heen. Er werden flyers verspreid, met daarin een aantal punten uit het verkiezingsprogramma:

Lees verder
5 februari 2017

Kamerlid Leijten: “Laat je horen, laat je zien! Het is jullie ziekenhuis!”

Tijdens een goed bezochte bijeenkomst over het Nationaal Zorgfonds en ziekenhuis Bethesda in de Vredehorstkerk in Hoogeveen riep SP kamerlid Renske Leijten de ruim 130 aanwezigen op zich te laten horen en zien. “De zorgverzekeraars en de ziekenhuizen worden betaald met ons geld. Er ligt elf miljard bij de zorgverzekeraars op de planken en dat is òns geld. Daar willen wij wat over te zeggen hebben!”

Lees verder
24 november 2016

Ingezonden stuk "Miljoenenimpuls voor economie"

Extra banen door miljoenen voor Vierkant voor Werk?

Lees verder
19 augustus 2016

Martin Benjamins SP fractievoorzitter

De SP fractie heeft Martin Benjamins als voorzitter gekozen. Martin volgt Bianca Behr op die wegens gezondheidsredenen het raadslidmaatschap
neerlegde.

Lees verder
11 juli 2016

Bianca Behr stopt als Raadslid SP

Fractievoorzitter van de SP in Hoogeveen, Bianca Behr, treedt met onmiddellijke ingang  terug als raadslid.

Lees verder

Pagina's

U bent hier