h

Onze nummer 2: Philip Oosterlaak

14 maart 2018

Onze nummer 2: Philip Oosterlaak

Foto: SP

Even voorstellen. Philip Oosterlaak is ervaren rot als het gaat om politiek activisme. Hij is al decennia lid van de SP, heeft als raadslid reeds de nodige ervaring opgedaan in Culemborg en bij zijn terugkomst in Drenthe werd hij verkozen als Statenlid.

Philip is nog steeds Statenlid, daarnaast is hij sinds 2017 Raadslid in Hoogeveen. Bovendien is hij bestuurslid van het Partijbestuur van de SP. Naast zijn werkzaamheden bij de SP is Philip graag in Culemborg bij zijn vriendin Betty. In de gemeenteraad zet Philip zich voornamelijk in voor De zorg en het sociale domein:

Een dak boven je hoofd. Goede gezondheidszorg. Een inkomen waar je van rond kunt komen. Je zou denken dat het eigenlijk vrij normaal is en dat de overheid ervoor is om dat soort dingen samen met ons te regelen. Helaas blijkt dat echter niet altijd vanzelf te gaan. Sterker nog, gewone mensen hebben altijd samen op moeten trekken om verbeteringen voor elkaar te krijgen. In het verleden moesten kleine boeren samen cooperaties opzetten om niet afhankelijk te zijn van opkopers of de prijzen op de wereldmarkt. Veenarbeiders kregen niks cadeau van de veenbazen. Ook vandaag bezuinigt de regering op voorzieningen en ziet maar al te vaak gewone mensen niet staan. Met elkaar moeten we ervoor op blijven komen, dat er betaalbare sociale huurwoningen beschikbaar blijven. Dat de thuiszorg overeind blijft. En dat onze kinderen een goede opleiding kunnen krijgen. En nog veel meer.

Ik zit bij de SP omdat onze partij samen met u en ik, blijft strijden voor een betere wereld. Een samenleving waarin niet alleen de rijken het goed hebben, maar iedereen.

Reactie toevoegen

U bent hier