h

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

In dit dossier staan alle berichten verzameld die betrekking hebben op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

22 maart 2018

SP Stemmers bedankt!

Foto: SP

Helaas hebben we bij de gemeenteraadsverkiezingen geen winst weten te behalen. We hebben zelfs een zetel in moeten leveren. Maar we gaan daar niet te lang over treuren, de komende raadsperiode blijven wij ons inzetten om Hoogeveen socialer, duurzamer en diervriendelijker te maken. En dat kunnen wij niet alleen, uw mening zijn wij nodig en nog belangrijker, uw hulp. Heeft u iets te melden, of wilt u zich aansluiten bij de SP? Stuur dan nu een mail naar hoogeveen@sp.nl

Lees verder
20 maart 2018

Wat jongeren willen

Foto: SP

Een dag voor de verkiezingen kwamen de partijen uit Hoogeveen nog een keer bij elkaar om in debat te gaan... Met de jongeren. Niets is zo belangrijk als de jongeren, ze zijn onze toekomst. Jongeren hebben heel wat te vinden, maar ze hebben vaak veel moeite om te gaan stemmen. Want welke partij is nou het beste voor ze? Dat antwoord is natuurlijk voor de SP wel duidelijk, maar nu zijn de jongeren aan zet.

Lees verder
19 maart 2018

Onze nummer 1: Jutta van den Oord

Foto: Onbekend / Jutta van den Oord

Even voorstellen, onze nummer 1 op de kieslijst, Jutta van den Oord. Trotse moeder van een knappe dochter en 2 fantastische stiefkinderen en sinds kort “bonus oma” van een schattige kleindochter. Naast haar activiteiten voor de SP werkt zij als planner alweer 10 jaar met zeer veel plezier bij RTV Drenthe.

Lees verder
18 maart 2018

Maak een vuist tegen armoede

Foto: Henk Boer / SP

"Armoede is volgens de definitie van de Verenigde Naties het niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften. Zij ontstaat wanneer een persoon of een groep mensen onvoldoende betaal- en/of ruilmiddelen heeft om in de primaire levensbehoeften te kunnen voorzien."
Armoede in het rijke Nederland ligt voor steeds meer mensen dicht om de hoek. De voedselbanken blijven bittere noodzaak. Tegenwoordig is vaak weer aan iemands gebit te zien of betrokkene arm of rijk is. In veel gevallen is armoede echter onzichtbaar, maar drukt iedere dag een stempel op het geluk van honderdduizenden in ons land.

Lees verder
15 maart 2018

Onze nummer 4: Harry Baalman

Foto: SP

Even voorstellen, onze nummer 4 op de kieslijst, Harry Baalman. Harry komt oorspronkelijk uit Noord Groningen, maar woont inmiddels al weer zo'n 4 jaar in Hoogeveen. Harry is afgekeurd, maar dat weerhoud hem er niet van zich actief in te zetten; zo is hij voorzitter bij de Speelotheek en doet hij vrijwilligerswerk bij Actief Samenleven.

Lees verder
14 maart 2018

Op iedere locatie van Treant verloskunde

Woensdagmiddag demonstreerden alle politieke partijen van Stadskanaal voor het Refaja ziekenhuis. Eensgezind. Volgens de berichten zou verloskunde in Stadskanaal dicht gaan zodat verloskunde in Emmen weer open zou kunnen. Verloskunde Emmen is al enkele maanden gesloten aangezien Treant onvoldoende kinderartsen voor Emmen heeft om de afdeling 24 uur per dag open te houden. In Stadskanaal leidt dit veel vragen. Voor de politiek in Stadskanaal is opheffen van verloskunde in het Refaja volkomen onacceptabel. De SP-Stadskanaal organiseerde het protest.

Lees verder
14 maart 2018

Onze nummer 3: Jeroen Pomper

Foto: Henk Boer / SP

Even voorstellen, onze nummer 3 op de kieslijst, Jeroen Pomper. Jeroen zit sinds eind 2015 in de gemeenteraad. Daarvoor heeft hij binnen de SP al heel wat functies bekleed. Vanaf de oprichting van de afdeling was hij bestuurslid, daarna is hij nog organisatiesecretaris en afdelingsvoorzitter geweest. Ook heeft Jeroen enige tijd deel uitgemaakt van het Partijbestuur.

Lees verder
14 maart 2018

Onze nummer 2: Philip Oosterlaak

Foto: SP

Even voorstellen. Philip Oosterlaak is ervaren rot als het gaat om politiek activisme. Hij is al decennia lid van de SP, heeft als raadslid reeds de nodige ervaring opgedaan in Culemborg en bij zijn terugkomst in Drenthe werd hij verkozen als Statenlid.

Lees verder
11 maart 2018

Dierenwelzijn kan beter in Hoogeveen

Foto: Hero Moorlag / IVN / Hoogeveensche Courant

Begin december 2017 diende de SP een motie in om roofvogelshows in de gemeente Hoogeveen te ontmoedigen. Helaas kon deze motie niet op een meerderheid rekenen, het merendeel van de Hoogeveensche Gemeenteraad heeft weinig op met dierenrechten. Ze verschuilen zich achter landelijke regelgeving, echter is landelijke regering te beperkt en staan de belangen van dieren niet hoog aangeschreven.

Lees verder
8 maart 2018

SP voorstel aangenomen: Maak haast met de Energievisie

Hoogeveen wil graag een klimaatbestendige gemeente worden, maar de juiste visies ontbreken nog om de doelstellingen te kunnen realiseren. In 2016 heeft wethouder Vos twee informatiebijeenkomsten belegd voor inwoners, om mee te denken over de Energievisie. Eind 2017 is, als onderdeel van de Energievisie het Afwegingskader zonne-energie vastgesteld. Echter horen we niets over de Energievisie.

Lees verder

Pagina's

U bent hier