h

Samen één: SP Hoogeveen steunt de stakers OV

30 april 2018

Samen één: SP Hoogeveen steunt de stakers OV

Foto: SP

Vandaag en morgen staken de buschauffeurs van regionale vervoerders. Ze staken voor betere arbeidsomstandigheden, zoals plaspauzes en minder werkdruk. Maar de werkgevers geven geen krimp, ze willen alleen de lonen een beetje omhoog gooien, maar ze doen niets aan de werkdruk.

De SP Hoogeveen staat achter de stakers. Toen enkele actieve SP'ers 's ochtends bij de remise van Qbuzz poolshoogte gingen nemen, troffen ze daar geen stakers aan. Een aanwezige medewerker (geen chauffeur) gaf aan dat de stakers zich hadden verzameld bij Het FNV kantoor in Hoogeveen. Eenmaal daar aangekomen zaten er slechts een handjevol stakers aan tafel.

Wat bleek, Qbuzz had de stakende werknemers gesommeerd te vertrekken: ze waren niet welkom in de remise. De stakers zijn toen naar het FNV kantoor gegaan om zich in te schrijven om vervolgens maar weer huiswaarts te keren. Volgens de aanwezige stakers is de sfeer heel anders vergeleken met de staking in januari. Die verliep heel gemoedelijk en de stakers mochten de hele dag in de remise blijven. De sfeer is nu grimmiger, de werkgever lijkt er alles aan te doen om de stakers dwars te liggen. Heel opmerkelijk vindt de SP. Desondanks wil de SP alle stakers succes toewensen, blijf vechten voor betere arbeidsomstandigheden!

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier