h

Voltallige raad steunt motie SP: Geef arbeidsgehandicapten loon waar ze recht op hebben

26 april 2018

Voltallige raad steunt motie SP: Geef arbeidsgehandicapten loon waar ze recht op hebben

Foto: SP

De motie vreemd aan de orde van de dag, waarin het kabinet wordt opgeroepen de nieuwe loonsubsidieregeling voor mensen met een arbeidshandicap af te schaffen, is door zowel de gemeenteraad als het College van Hoogeveen aangenomen.

"Het is van de zotte dat ons kabinet mensen met een arbeidshandicap discrimineert" volgens Jutta van den Oord. "Mensen kiezen niet voor een handicap, maar ze kiezen er wel voor mee te doen binnen de samenleving, werk met een eerlijke beloning hoort daar bij".

Het College zal dan ook het kabinet oproepen de nieuwe loonsubsidieregeling te herzien. Mensen met een arbeidshandicap mogen niet onder het minimumloon gaan verdienen, dat staat centraal in deze oproep. Ook wil de voltallige raad haar handtekening onder de brief zetten.

Reactie toevoegen

U bent hier