h

Vocht en schimmel in woningen Domesta

7 september 2021

Vocht en schimmel in woningen Domesta

Foto: SP

Vocht en schimmel. Vooral in de badkamer en de slaapkamer. Die klachten meldden bewoners van De Grutto bij de SP Hoogeveen. Ook andere onderhoudsgebreken kwamen naar voren. We hebben deze klachten gebundeld en aangeboden aan de verhuurder Domesta.

Binnen werden de klachten formulieren overhandigd. We gaan ervan uit dat Domesta de klachten nu wel serieus op gaat pakken, nadat individuele bewoners eerder aan de bel hadden getrokken. Uiteraard blijven we de vinger aan de pols houden. Want schimmel in een woning is niet alleen geen gezicht, maar ook ongezond.

Reacties

Mijn woning aan de Goudenregenstraat 37 zit vol met witte troep, alle spleetjes en gaten, hoeken, overal zit een witte en zwarte troep. Domesta heb ik zo, n vier maanden ingelicht omdat ik het niet meer aan kan om alles schoon te houden. ik woon er nu tweeëneenhalf jaar en het is behoorlijk erg geworden. Op mijn lichaam last van jeuk e.d. flink smeren met Nivea, nu een zalf van de dokter. In mijn haren zitten ook witte dingetjes vast in mijn haren. Heb altijd mijn haar gewassen en gedoucht elke dag, huur al 43 jaar en heb nooit echt problemen gehad. Domesta zou de schimmel onder de gootsteen en in de afvoer verwijderen maar iedere dag kwam er iemand langs en de afvoer is vernieuwd en er is een stuk hardboard verwijderd maar de chromen schimmelplaat blijft maar liggen en daar komen witte dingetjes in de kamer. Ik ben nu al maanden aan het poetsen in mijn huis en het gaat niet, ik ben doodop, heb ook klachten betreffende mijn lichaam, regelmatig last van Ischias en de laatste tijd misselijkheid en nverkoude, benauwdheid op de borst. Ik word steeds somberder terwijl ik daar ook nooit of heel weinig last van had. Ik word somber doordat er geen vooruitgang in zit met Domesta, ze komen aan de deur en moeten dan weten water aan de hand is terwijl alles bekend is. Ik heb nooit boos gereageerd maar tegen Domesta hebben bep. medewerkers gezegd dat ik ruzie maakte en dat ze niet meer naar mij toe wilden, dit zijn leugens! Domesta is moeilijk en wanneer i ze bel en ik kom met waarheden zeggen ze:"ik hang nu op hoor" ! Ik heb ongeveer 9 personen bij mij thuis gehad maar zoals u kunt lezen doen ze niets. Ik wil graag naar een flat vanwege de pijn die ik regelmatig heb en straks moet ik de grote tuin ook weer onderhouden. Ik heb Domesta voorgesteld om een flat voor mij. Dan kan een gezin in mijn grote hoekwoning met grote tuin. Leuk voor de kinderen ook. Geen reactie, waarom niet? Nu kreeg ik bericht dat ze een maatschappelijk werker gingen zenden maar dat heb ik afgewezen daar het probleem in de woning zit. Nauwelijks reactie. Kunt u mij helpen of weet u misschien waar ik moet zijn? Ik heb een mooie woning, netjes en schoon maar ik kan het niet langer aan. Ik wil ook wel graag mijn hobbies uitoefenen, wandelen, tennis, fietsen enz., mijn hond is overleden maar in deze woning heb ik geen tijd voor zo, n dier. Het is mijn grootste liefhebberije en ik ben fit maar voor mijn rug en Ischias moet ik veel wandelen. Mijn leven bestaat uit schoonmaken en Domesta staat erbij en kijt er na.

Reactie toevoegen

U bent hier