h

Aandacht van landelijke media voor het lawaaiprotest

18 mei 2018

Aandacht van landelijke media voor het lawaaiprotest

Foto: SP

Het lawaaiprotest tegen de sluiting van de kinderafdeling en verloskunde in ziekenhuis Bethesda krijgt landelijk aandacht van de media. Hart van Nederland (SBS6) en NOS Nieuws hebben aangegeven naar Hoogeveen te komen om verslag te doen van het lawaaiprotest. Ook diverse lokale en regionale media zullen, naar verwachting, aanwezig zijn.

Ondertussen begint de PR-machine van Treant ook volop te werken. Bestuursvoorzitter Carla van der Wiel geeft aan 'buikpijn' te krijgen van het besluit. Ze staat zelf aan de spreekwoordelijke wieg van dit besluit. Treant geeft aan dat ze geen kinderartsen en verloskundigen aan kunnen trekken. Wij vragen ons af of Treant wel het onderste uit de kan heeft gehaald om personeel te werven. Want de afgelopen jaren hebben ze op meerdere afdelingen meer personeel zien gaan dan komen. Het uitkleden van de ziekenhuizen in Hoogeveen en Stadskanaal betekend namelijk een forse kostenreductie voor Treant. En dat klinkt natuurlijk heel mooi, maar dat betekend wel dat de samenleving er heel erg veel voor weg moet geven.

Zo is in Hoogeveen al jaren geen afdeling oogheelkunde meer. Ook is er geen Intensive Care meer in Hoogeveen en is er een chronisch tekort aan SEH- artsen (spoedeisende hulp). Volgens de SP getuigt dat van slecht bestuur. Bezuinigen lijkt belangrijker dan patiënten bedienen. De marktwerking eist haar tol. Daar zijn wij natuurlijk al van begin af aan tegen, het sprookje dat marktwerking in de zorg zal leiden tot kostenreductie en meer kwaliteit blijkt maar weer eens een wassen neus.

Daarom is de SP blij met de masale media-aandacht. Want dergelijke problemen spelen zich ook elders af. in Stadskanaal, maar ook in delen van Friesland, Limburg en Zeeland. Relatief dunbevolkte gebieden worden uitgekleed door de grote zorgbedrijven. Laat daarom van u horen, loop mee met de mars, teken de petitie (deze is overigens niet door de SP geïnitieerd, maar wij ondersteunen het van harte), schrijf brieven naar zorgverzekeraars en landelijke politici, ga het gesprek aan met vrienden, collega's en buren, en vooral, laat zien dat het genoeg is, de maat is vol!

Reactie toevoegen

U bent hier