h
18 mei 2022

Hoogeveen verdient een stabiel en sociaal college

Foto: SP

Nu de gemeenteraadsverkiezingen alweer twee maanden geleden hebben plaats gevonden zijn we nu in afwachting van de bekendmaking van het nieuwe college. De gehele raad stemde in met de aanstelling van Cees Bijl tot informateur om het proces in goede banen te helpen leiden. Hierna hebben alle fracties individuele gesprekken met hem gevoerd waarbij voorkeuren voor collegevorming en prioriteiten van alle fracties zijn geïnventariseerd. Op 14 april heeft de informateur zijn bevindingen met de raad gedeeld waarbij zijn conclusie was dat een college bestaande uit Gemeentebelangen, PvdA, ChristenUnie en VVD de meeste kans van slagen lijkt te zullen hebben.

Lees verder
28 februari 2022

Herontwerp sociaal domein; Niet over de ruggen van mensen!

Foto: SP

In 2015 heeft de overheid de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van WMO, Jeugdzorg en Participatie overgedragen naar de gemeenten. Deze overdracht ging echter ook gepaard met een forse bezuiniging. Mede hierdoor is Hoogeveen, net als vrijwel alle overige gemeenten, ernstig in de financiële problemen gekomen. Wat de SP betreft is de maat nu vol: Geen verdere bezuinigingen meer op het sociaal domein!

Lees verder
20 februari 2022

Eem dimmen: De SP zegt nee tegen lichtreclame

Foto: Jeroen Pomper / Eigen collectie

De messen zijn al lange tijd geslepen in Pesse, waar de uitbreiding van tankstation Green Planet - met onder andere een verlichte reclametoren van 37 meter hoog - het gesprek van de dag is. De plannen van duurzaam ondernemer Doorten kunnen op weinig draagvlak rekenen, zo lijkt het. Binnen de gemeenteraad lijkt de stemming vooralsnog positief uit te pakken voor de tegenstanders van de plannen van Green Planet. De SP heeft haar standpunt inmiddels al duidelijk gemaakt: de partij spreekt zich uit tegen de komst van de verlichte reclametoren. Hiervoor heeft de partij al een amendement aangekondigd.

Lees verder
3 februari 2022

Corona steun culturele sector ook naar flex personeel

Foto: Scala Hoogeveen

Werknemers en zelfstandigen die hun brood op flex basis in de culturele sector verdienden, visten maar al te vaak achter het net bij corona steun. Repetities die niet doorgingen, lessen die afgelast werden, uitvoeringen die uitvielen. Gemiste inkomsten werden lang niet altijd gecompenseerd, zo vernam de SP.

Lees verder
27 januari 2022

Verkiezingsprogramma SP Hoogeveen

Foto: SP

"Doe eem sociaal mien jong", dat is de titel van het verkiezingsprogramma waarmee de SP in Hoogeveen de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 in willen gaan.

Lees verder
27 december 2021

Sneltests voor minima in Hoogeveen

Foto: Jeroen Pomper / Eigen collectie

In de gemeente Meppel kunnen mensen met een laag inkomen op voorstel van de SP vanaf donderdag een gratis sneltest en mondkapjes via de gemeente afhalen. Dit vooruitlopend op een landelijke regeling. De SP in Hoogeveen vindt dat natuurlijk een uitstekend idee.

Lees verder
21 december 2021

Jutta van den Oord gekozen tot lijsttrekker SP Hoogeveen

Foto: SP

De SP doet met lijsttrekker Jutta van den Oord mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Van den Oord is inmiddels acht jaar raadslid en stond keer op keer op de barrikaden voor een beter armoedebeleid.

Lees verder
10 december 2021

Fage: Duurzaam, maar ook voor de koe?

Foto: Fage / Fage

Donderdagavond 9 december stemde de gemeenteraad van Hoogeveen in met de komst van Fage, een zuivelgigant, welke een duurzame fabriek neer gaat zetten op het nieuwe bedrijventerrein Riegmeer. Maar zijn ze wel zo duurzaam?

Lees verder
21 september 2021

ZONNEPARKEN: NIET TEGEN ELKE PRIJS

Foto: SP

De SP Hoogeveen staat kritisch tegenover een aantal adviesaanvragen voor zonneparken, welke donderdagavond 23 september ter besluitvorming aan de Hoogeveense raad worden voorgelegd. Alhoewel de SP voor duurzame initiatieven is, zoals zonne-energie, doen ze dit niet tegen elke prijs. De plannen voor de zonneparken van Kronos (Pesse) en Groenleven (Nieuwlande) kunnen niet bij voorbaat op goedkeuring rekenen.

Lees verder
7 september 2021

Vocht en schimmel in woningen Domesta

Foto: SP

Vocht en schimmel. Vooral in de badkamer en de slaapkamer. Die klachten meldden bewoners van De Grutto bij de SP Hoogeveen. Ook andere onderhoudsgebreken kwamen naar voren. We hebben deze klachten gebundeld en aangeboden aan de verhuurder Domesta.

Lees verder

Pagina's