h

Duurzaamheid

26 mei 2018

9 juni: demonstratie 'sluit kerncentrale Lingen'

Foto: SP

Zaterdag 9 juni a.s. vindt een demonstratie plaats voor sluiten van de kerncentrale Lingen. Inmiddels is de centrale, die hemelsbreed ongeveer dertig km over de grens ligt, dertig jaar oud. De SP Drenthe ondersteunt de demonstratie. SP fractievoorzitter Wim Moinat: ,,Er zijn al meer dan honderd incidenten geweest bij deze kerncentrale. Laten we vanuit Drenthe meehelpen druk uit te oefenen om versneld de kerncentrale te sluiten”. Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland liggen in het risicogebied van kerncentrale Emsland, een onderdeel van energieleverancier RWE.

Lees verder
11 maart 2018

Dierenwelzijn kan beter in Hoogeveen

Foto: Hero Moorlag / IVN / Hoogeveensche Courant

Begin december 2017 diende de SP een motie in om roofvogelshows in de gemeente Hoogeveen te ontmoedigen. Helaas kon deze motie niet op een meerderheid rekenen, het merendeel van de Hoogeveensche Gemeenteraad heeft weinig op met dierenrechten. Ze verschuilen zich achter landelijke regelgeving, echter is landelijke regering te beperkt en staan de belangen van dieren niet hoog aangeschreven.

Lees verder
8 maart 2018

SP voorstel aangenomen: Maak haast met de Energievisie

Hoogeveen wil graag een klimaatbestendige gemeente worden, maar de juiste visies ontbreken nog om de doelstellingen te kunnen realiseren. In 2016 heeft wethouder Vos twee informatiebijeenkomsten belegd voor inwoners, om mee te denken over de Energievisie. Eind 2017 is, als onderdeel van de Energievisie het Afwegingskader zonne-energie vastgesteld. Echter horen we niets over de Energievisie.

Lees verder
6 maart 2018

Hoogeveen moet groener

Foto: Jeroen Pomper

Hoogeveen wil graag in 2040 klimaatneutraal zijn, dat is althans de doelstelling. Maar het huidige college wil dit niet als harde eis aan zichzelf opleggen. Wat de SP betreft volstaan de huidige visies dan ook niet om daadwerkelijk klimaatneutraal te zijn in 2040. Het roer moet om, we moeten nu beginnen met aanpakken. Met slimme investeringen kunnen wij onze toekomst veilig stellen, zodat ons nageslacht er de vruchten van kan plukken, we moeten goed naoberschap tonen. Het moet anders en er zijn veel verschillende mogelijkheden om onze doelen te bereiken. Naast investeren is voorlichting ook een belangrijk thema: Zet in op bewustwording.

Lees verder
19 december 2012

Duurzaam in Hoogeveen

In de zomervakantie kregen de gemeenteraadsleden een brief. De gemeente wil een biomassa-energiecentrale gaan bouwen. Als de raad akkoord ging zou het niet op de raadsagenda hoeven komen.
Zoals iedereen weet, zijn de meeste raadsleden in de zomer op vakantie, of in ieder geval niet bezig met de gemeenteraad en het lezen van de daarbij horende post. Wij hadden het echter wél gezien en een aantal kritische vragen gesteld over de financiële haalbaarheid van de centrale. Hierop kwamen
geruststellende antwoorden van de projectleider, de heer Hermans. Omdat wij groene energie van harte toejuichen en vertrouwden op de antwoorden van de specialist zagen wij geen reden deze centrale op de agenda te laten zetten. Toch is er een partij geweest die dat wel heeft gedaan. Misschien wel om onze inwoners te laten weten hoe goed we bezig zijn met duurzaamheid!

Lees verder
29 december 2010

Hart voor de natuur

naam afbeeldingOns rechtse kabinet kort niet alleen op mensen en cultuur, maar ook op natuur. Wel 40%. Vinden wij dat goed? Ik niet. Het hoeft niet. Men kan ook korten op rechtse hobby's als de JSF en de villasubsidie. Of gewoon zorgen dat de overheid het vliegwiel van onze samenleving blijft zodat er genoeg banen zijn en dus genoeg geld voor een gezonde economie.

Lees verder

U bent hier