h

Nieuws uit 2024

13 juli 2024

Thema avond bloembollenteelt

Foto: Dirk Ruijne

Donderdagavond kwamen sp-ers uit de hele provincie bijeen om te discussieren over de bloembollenteelt in Drenthe. Onder leiding van voorzitter Simon Zandvliet gingen de gassprekers Vincent Huijsdens en Henk van de Weg kwamen de meest interessante aspecten aan bod.

Lees verder
9 juli 2024

Stop met Fage nu het nog kan

Hoogeveen, 08-07-2024 – De SP Hoogeveen roept het College op om per direct de onderhandelingen met zuivelproducent Fage stop te zetten. De SP uit sterke bezwaren tegen de komst van de nieuwe yoghurtfabriek naar bedrijventerrein Riegmeer-Noord, met name vanwege de verwachte milieueffecten en de inzet van arbeidsmigranten.

Lees verder
1 juni 2024

Raad stemt in met bouw van luxe woningen aan de Schoolstraat in Fluitenberg, SP uit zorgen.

Donderdag 30 mei heeft de gemeenteraad ingestemd met de bouw van vijf vrijstaande huizen aan de Schoolstraat in Fluitenberg. Ondanks de roep van inwoners om betaalbare woningen, zijn deze woningen vooral bedoeld voor kapitaalkrachtige mensen. De SP is niet tegen woningen voor de rijken, maar vreest voor scheefgroei in de woningmarkt. Onlangs werd ook een bestemmingsplan goedgekeurd voor de bouw van vrijstaande woningen in De Erflanden, waar de SP eveneens tegen stemde. Hoewel er betaalbare woningen worden gebouwd, vreest de SP dat de doelstellingen niet gehaald zullen worden vanwege stijgende bouwkosten. 
Lees verder
27 mei 2024

SP trapt campagne af in Hoogeveen met symbolische cheque van 12,7 miljard

Foto: Dirk Ruijne / Markt Hoofdstraat Europese verkiezingen

De Drentse SP heeft op zaterdag 25 mei de aftrap gegeven voor de Europese verkiezingscampagne van 6 juni. In Hoogeveen tekenden kandidaten Fenna Feenstra (nummer 2 op de lijst) uit Garrelsweer en Lisanne Zandvliet (nummer 28) uit Beilen als eersten een symbolische cheque van 12,7 miljard euro voor Nederland. Met deze actie verzamelt de SP steun voor hun initiatiefwet om multimiljonairs een belasting van 5% te laten betalen op vermogen boven de 5 miljoen euro.

Lees verder
23 mei 2024

We bellen

Foto: Simon Zandvliet

Een warme zomeravond de geur van versgebakken pizza's in de lucht, het geluid van telefoongesprekken. Gelach galmt door de ruimte. We deden een belronde. De Europese verkiezingen komen er aan!

Lees verder
24 maart 2024

Kadergroep pakt de draad weer op

Foto: Henk Boer

Door Corona even uit het veld geslagen,maar nu weer volop terug: De Kadergroep.

Lees verder

Pagina's

U bent hier