h

Nieuws uit 2019

8 december 2019

100 jaar socialisme in Hoogeveen

Foto: SP

100 Jaar geleden werd het eerste socialistische raadslid in Hoogeveen geïnstalleerd. Het was hoteleigenaar Hendrik Jan Frederiks. Europa was na de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog in de ban van sociale veranderingen. Het moest anders. Een beter bestaan voor iedereen. 

Lees verder
3 december 2019

Inzet snelle intercity brengt IC Hoogeveen dichterbij

Vanaf 2023 wil NS een nieuwe rechtstreekse treinverbinding Groningen, Zwolle, en verder naar Amsterdam Rotterdam en Breda. De Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) is in staat 200 kilometer per
uur te rijden. Daarnaast is het aanleggen van een nieuw tracé voor een HSL lijn van Groningen, via Drachten naar Amsterdam opnieuw in beeld, de Lelylijn. Deze nieuwe ontwikkelingen bieden nieuwe
kansen voor Hoogeveen Intercity Station. Daarmee zou een eind kunnen komen aan de situatie dat er een mooie spoorlijn ligt tussen Zwolle en Assen, waar ieder half uur een IC rijdt, maar dat de reiziger van en naar zuidwest Drenthe die IC slechts voorbij ziet razen.

Lees verder
1 oktober 2019

Wat ging er mis rond Stichting Bedrijventerrein de Wieken?

Ruim een miljoen euro extra moest de gemeente Hoogeveen uiteindelijk ophoesten voor het opknappen van bedrijventerrein De Wieken. Een miljoenenproject dat betaald zou worden door provincie, gemeente en het bedrijfsleven (voor 10%). Uiteindelijk bleek het een misrekening dat van alle ondernemers de afgesproken bijdrage binnen zou komen via de 'Stichting Bedrijventerrein De Wieken'. De stichting, die opgezet was in samenspraak met het bedrijfsleven, bleek niet op haar taak berekend, waarbij ook nog eens fraude werd gepleegd door de penningmeester.

Lees verder
26 september 2019

Beantwoording vragen bezuiniging thuishulp

De gemeente Hoogeveen gaat de komende jaren fors bezuinigen op het Sociale Domein. Ook op de WMO zal er fors bezuinigd gaan worden, dit heeft volgens de SP negatieve gevolgen op zowel medewerkers als cliënten in de thuiszorg. De fractie van de SP Hoogeveen heeft daarom vragen gesteld aan het College. De beantwoording volgt hieronder. De SP vindt de beantwoording echter niet bevredigend. Er is inmiddels een actie gestart tegen de bezuinigsdrift van het College.

Lees verder
22 september 2019

ACTIE: Zeg nee tegen de bezuinigingen op het sociale domein.

Foto: SP

De gemeente Hoogeveen moet fors gaan bezuinigen, vooral het Sociale Domein wordt hard getroffen, dit raakt met name de meest kwetsbare mensen binnen onze gemeente.

Lees verder
19 augustus 2019

Ziekenhuiszorg niet uitkleden, maar bereikbaar houden

Foto: SP

Maandagavond 26 augustus houdt de SP een bijeenkomst met Kamerlid Henk van Gerven in de Vredehorst. Het onderwerp is de stand van zaken in de ziekenhuiszorg, wat er nodig is om de bereikbaarheid en de kwaliteit van de zorg zo snel mogelijk te verbeteren en vooral ook het gemis aan visie of misschien zelfs domweg de onwil bij de landelijke politiek om problemen aan te pakken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier