h

Nieuws uit 2008

24 december 2008

Recht op Geld

Het jaar is bijna om, en het nieuwe jaar is alweer bijna aangebroken. De decembermaand is traditiegetrouw weer een dure maand, ook voor mensen die weinig te besteden hebben. Er zijn veel mensen die recht hebben op bepaalde vergoedingen en tegemoetkomingen van overheidsinstellingen.
Maar vaak weten ze hier niets van.

Lees verder
18 december 2008

De beste wensen


Het jaar nadert weer zijn einde en het nieuwe jaar breekt weer aan.
Wij willen u daarom ook graag deze boodschap meegeven:
"Sta deze dagen ook eens stil bij de mensen die het niet zo goed hebben getroffen. Wij hopen dat iedereen de woorden menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit ook in 2009 een warm hart zal toedragen. Met deze begrippen kunnen wij ervoor zorgen dat de ongelijkheid die er in Nederland en de rest van de wereld heerst, helpen terug te dringen."

Lees verder
16 december 2008

Ewout Irrgang over de kredietcrisis - verslag


Voor een groep belangstellenden van ruim 30 mensen, begon Ewout Irrgang de avond met een korte inleiding.
De kredietcrisis is veroorzaakt, doordat de banken onverantwoorde risico's hebben genomen. Normaal gaan bedrijven die hun hand overspelen failliet. Maar banken mogen niet failliet. Waarom niet?
Banken zijn geen normale bedrijven. Ze zijn cruciaal voor de hele economie en daarom voor ons allemaal. Bovendien zijn ze zo groot, dat omvallen enorme gevolgen heeft voor alles en iedereen.

Lees verder
15 december 2008

Zet de thuiszorg in de schijnwerpers: stem voor de Gouden Loeki!

Begin dit jaar zette de SP de problemen in de thuiszorg nationaal op de agenda. In een indrukwekkend filmpje vertelde een oude dame dat haar vaste thuiszorghulp Connie haar niet meer mocht helpen. Die was te duur geworden. Nu kwam er iedere dag een ander. “Ik kan mijzelf net zo goed voor heel Nederland uitkleden,” zei ze, en voegde de daad bij het woord. Dit filmpje is nu genomineerd voor de Gouden Loeki, de jaarlijkse prijs voor de beste tv-reclame. Met uw hulp kunnen we via deze verkiezing de thuiszorg nogmaals onder de aandacht te brengen.

Lees verder
9 december 2008

Dossier Kredietcrisis

Op de landelijke website van de SP staat een heel dossier betreffende de kredietcrisis.
Hierbij een aantal handige linkjes om u een beetje op de hoogte te houden.

Lees verder
29 november 2008

EWOUT IRRGANG SPREEKT OVER DE KREDIETCRISIS

Ewout Irrgang

Kredietcrisis: het gelijk van de SP

Lees verder

Pagina's

U bent hier