h

Nieuws uit 2009

31 december 2009

Per direct fusiestop ziekenhuizen


Den Haag/Hoogeveen - “Er moet per direct een fusiestop voor ziekenhuizen worden afgekondigd.” Dit zegt SP-Kamerlid Renske Leijten naar aanleiding van een nog niet gepubliceerd onderzoek van de Nederlandse Mededingingautoriteit (Nma) waar de Volkskrant vandaag over berichtte. “Het rapport stelt duidelijk dat de zorg duurder wordt door de fusies van ziekenhuizen. Door de marktwerking in de zorg kunnen ze zich als monopolisten gedragen. De zorg is simpelweg geen markt. De mensen die zorg nodig hebben willen namelijk gewoon een ziekenhuis dichtbij.” Leijten eist dat het rapport direct openbaar wordt gemaakt, en heeft een debat aangevraagd.

Lees verder
28 december 2009

SP deelt SoeP uit


Komende zaterdag start de SP haar campagne voor de gemeenteraads-verkiezingen. Dit doet zij met behulp van de SoeP-express. De SoeP-express is een mobiel kunstwerk dat alle benodigdheden bevat om tomatensoep uit te delen.

Lees verder
20 december 2009

Op een sociaal 2010!


De SP Hoogeveen wenst iedereen fijne feestdagen en een sociaal 2010.
In het nieuwe jaar zal de SP Hoogeveen voor een frisse wind gaan zorgen. De Gemeenteraadsverkiezingen staan om de hoek, het is tijd voor verandering.
Maar de SP Hoogeveen kan natuurlijk niet alles veranderen. De basis ligt bij jezelf.

Lees verder
14 december 2009

De Arend mag niet gesloopt.

Hoogeveen - Domesta heeft in oktober naar buiten gebracht dat de Arend over vijf jaar gesloopt zou worden. Echter, dit soort beslissingen moeten volgens de wet worden genomen in overleg met de bewoners. Dit overleg is er niet geweest. Bewoners kregen bijna tegelijk met de media dit bericht over zich heen en lazen ook in de krant dat hun huis gesloopt zou worden.

Lees verder
6 december 2009

Verkiezingsprogramma online

Het verkiezingsprogramma van de SP Hoogeveen voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 staat online.

Lees verder
5 december 2009

Plannen tegen sloop 'De Arend'


Domesta heeft plannen om over vijf jaar flatgebouw 'de Arend' te slopen. Driekwart van de bewoners is daar niet blij mee. Zij wonen er met veel plezier, vaak al tientallen jaren. Het gebouw is nog prima in orde. Met een kleine verbouwing van de appartementen kunnen bepaalde ruimtes zelfs nog vergroot worden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier