h

Nieuws uit 2013

23 mei 2013

SP geeft gevaarlijke kruising door aan VVN

De reconstructie van het kruispunt van de Schutstraat en de Griendtsveenweg (bij Klok) heeft al heel wat stof doen opwaaien. Volgens veel mensen is de veiligheid voor fietsers niet toegenomen of zelfs verslechterd. Doordat fietspaden tweerichtingsverkeer geworden zijn, is op twee plaatsen achter de oversteek, op het fietspad zelf een kruising gecreëerd. Als het rustig is, is dat geen probleem maar het is vaak druk op dit punt. De SP probeert al enige tijd het college te bewegen deze onveilige situatie te veranderen. Na officiële schriftelijke vragen van de partij, antwoordt het college nog steeds dit niet van plan te zijn.

Lees verder
21 mei 2013

Succes in een klein hoekje: Spiegel Carstenstraat

Soms zijn er geen grote acties nodig om verbeteringen te krijgen, soms kunnen met een direct contact met wethouder of ambtenaar zaken geregeld worden. Soms moet je dan ook genoegen nemen met minder dan je in gedachten had.

Lees verder
20 mei 2013

SP voor openhouden gevangenissen


De SP in Hoogeveen wil graag dat de gevangenissen in Hoogeveen en Balkbrug open blijven. Het kabinet zinspeelt namelijk op sluiting van deze gevangenissen, dat zou grote gevolgen hebben voor de werkgelegenheid in de regio. De SP was dan ook aanwezig bij een groot protest tegen de sluiting van Veldzicht, de TBS-kliniek in Balkbrug. Hier werken veel Hoogeveners.

Lees verder
31 maart 2013

Zingen tegen de bezuinigingen

Zaterdag was op de Hoofdstraat in Hoogeveen een demonstratie tegen de bezuinigingen in de zorg. Popkoor GAIA Anders, koor voor mensen met en zonder beperking, liet een muzikaal protest horen met speciaal voor de gelegenheid geschreven teksten. Teksten werden uitgedeeld zodat voorbijgangers konden meezingen als ze het met de teksten eens waren. Hoewel niet iedereen mee zong, trok de actie wel de aandacht.

Lees verder
11 maart 2013

SP stelt vragen over uitgaansoverlast

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld over de overlast die inwoners ieder weekend ondervinden van jongeren die de kroegen verlaten en naar huis lopen. In het uitgaansgebied zijn allerlei maatregelen genomen om de overlast te beperken.

Lees verder
8 maart 2013

Strijd voor thuiszorg, zorg voor elkaar

Woensdagavond is voor het eerst het comité Zorg voor Elkaar Hoogeveen bij elkaar geweest. De groep bestaat uit mensen die om verschillende redenen met de zorg te maken hebben. Wat alle deelnemers gemeen hebben is dat zij zich grote zorgen maken over de bezuinigingsplannen van de regering.

Lees verder

Pagina's

U bent hier