h

Nieuws, oktober 2010

22 oktober 2010

Open standaarden en open source

Open source software dringt langzaam door in de maatschappij. 20 jaar geleden had nog niemand van linux gehoord, maar nu weten veel mensen dat het een alternatief is voor het windows besturingssysteem. En het is “Open Source”. Velen weten dat Open Source software (vaak) gratis is, maar er is meer aan de hand. Er zit een diepere gedachte achter. Een gedachte die ook door onze regering is omarmd. Dat heeft ervoor gezorgd dat de hele overheid software moet gaan gebruiken die werkt met “open standaarden”. Dus ook de gemeente Hoogeveen en ook de provincie Drenthe.

Lees verder
17 oktober 2010

Column: Samen de linkse mouwen opstropen

Door Roel Akkerman.
Vanmiddag heb ik in Buitenhof gekeken naar het SP-kamerlid Jeroen Dijsselbloem. Oeps … eh…. foutje. Dijsselbloem is vice-fractievoorzitter van de PvdA. Maar die vergissing is niet zo vreemd, want hij kwam met duidelijke SP-standpunten. De marktwerking is op de meeste onderdelen toch niet zo goed geweest, vindt Dijsselbloem. Wij roepen dat al jaren. De scholen, ziekenhuizen en andere instellingen zijn veel te groot, vindt Dijsselbloem.

Lees verder
10 oktober 2010

DOE MEE MET HET ONDERZOEK NAAR THUISZORG SERVICE NEDERLAND

Thuiszorg Service Nederland (TSN) is in een paar jaar tijd een gigant geworden in de huishoudelijke zorg. Deze dochter van schoonmaakbedrijf Asito heeft met lage prijzen de ‘markt’ veroverd. Voor de mensen die huishoudelijke zorg nodig hebben en voor het personeel is dit niet zonder problemen. De klachten die wij binnen krijgen, liegen er niet om. Daarom hebben we twee vragenlijsten gemaakt: één voor mensen die zorg krijgen en één voor het personeel.

Lees verder
6 oktober 2010

ONTBIJT MET POLITIEK GERUIS: DE AREND

Aanstaande zaterdag is het programma "Ontbijt met politiek geruis" op Radio Hoogeveen te beluisteren. De onlangs aangestelde straatcoach Steven Sleurink stelt zich voor en onze eigen Bianca de Vos gaat praten over het behoud van torenflat de Arend.

Lees verder

U bent hier